Hulpverlenen via beeldbellen

Beeldzorg

Online contact is belangrijker dan ooit. Veel hulpverleners kiezen voor het inzetten van beeldbellen voor begeleiding en hulpverlening. Dat is behoorlijk wennen. Je moet rekening houden met allerlei praktische zaken en je wilt dat het een volwaardige vervanger is voor face-to-face contact. Hoe doe je dat?

Deze module laat je zien wat de impact van beeldbellen is op de werkrelatie en leert je de vaardigheden om methodisch te werken. Tenslotte krijg je praktische tips uit de praktijk, zodat je de randvoorwaarden helemaal op orde hebt en verstandig aan de slag kunt. Je krijgt niet alleen informatie, maar je gaat ook echt zelf oefenen en ervaren.

Programma

De volgende onderdelen komen aan bod in webinar 1: ‘goed van start met beeldzorg’:

In webinar 2 komen we weer online bij elkaar voor intervisie. We bespreken de ervaringen en je krijgt gelegenheid om vragen te stellen. 

Vorm en duur

Vaardigheden aanleren is meer dan aanhoren. We vinden het belangrijk dat je echt kunt oefenen. Daarom koppelen we je aan een medecursist met wie je na webinar 1 aan de slag gaat. Kort na het eerste webinar komen we weer bij elkaar voor het intervisiemoment. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kunnen we de groep opdelen in subgroepen met verschillende intervisiemomenten. Beide webinars duren 1 uur. Tussendoor voer je een oefen-beeldbelgesprek en vul je een online vragenlijst in ter voorbereiding op de intervisie. 

Doelgroep

Hulpverleners, wijkteammedewerkers, begeleiders, gedragswetenschappers, verpleegkundigen, casemanagers. 

Registratie

Je meldt je in één keer aan voor beide webinars (inleiding en intervisie). De twee webinars vormen samen de module.

Kosten

De module kost €49,- inclusief btw. Voor dit bedrag krijg je:

Je betaalt eenvoudig online, tijdens je registratie.

Met je eigen organisatie of team aan de slag? Deze training is ook incompany te boeken. Neem contact op voor meer informatie.

Webinars